SEURAN HISTORIA

Thainyrkkeily Porissa

Porin Thaiboxing Clubin historiaa
Thainyrkkeily rantautui Poriin vuonna 1994 Turkulaisen Jari Parkkalin toimesta. Harjoittelupaikkoina 90-luvulla on toiminut Porin urheilu- ja nuorisotalo, kuntosali Muscle Factory ja ensimmäinen oma sali aloitti toimintansa Porihallin tiloissa Paanakedonkadulla. Tällöin valmennusvastuussa olivat Pasi Hurttila ja Jarno Marila. Allekirjoittanut löysi itsensä mielenkiintoisen harrastuksen parista 90-luvun lopulla ja samalla alkeiskurssilla aloittivat myös huippulahjakkaat Karttusen veljekset Tomi ja Tatu. 2000-luvulla seura siirtyi entisen SportCottonin tiloihin vanhalle Puuvillatehtaalle. Vuonna 2010 edessä oli siirtyminen Porin Urheilutalolle, jossa harjoittelu tapahtuu nykyisin. Oman salin etsintä on käynnissä ja toivomme löytävämme uuden harjoitustilan mitä pikimmiten. Marilan siirtyessä pääkaupunkiseudulle HTBC:n riveihin ja yhden suomen huippuvalmentajan Petri Martinezin oppiin jäi valmennushommat Tomi Karttuselle, Pasi Hurttilalle, Juha Lindbergille, Tomy Heleniukselle, Tuomas Latvalalle, Janne Herpolalle ja Tero Saariselle. Karttusen muuttaessa Lahteen ja muiden aktiivien jäätyä sivummalla vastuun valmennuksesta ottivat Lindberg ja Hurttila. Jarno Marilan muuttaessa takaisin Poriin 2010, Hurttilan muuttaessa pohjoiseen ja Lindbergin keskittyessä muihin asioihin siirtyi seuran päävalmentajan vastuu takaisin Jarnolle ja Mikko Kyytiselle. Avustajina valmennuksessa on toiminut seuran ottelijoita, kuten mm. Jani Majander ja potkunyrkkeilyssä menestynyt Joel ”Jopo” Puranen. LadyThai toiminta piristyi vuoden 2014 aikana pienen hiljaiselon jälkeen kun Reija Halmela ja Salla Armia ottivat vetovastuun naisille suunnattujen harjoitusten vetämisestä.

karhufight

 

Kilpailumenestys
Kilpailumenestys on Porissa ollut hyvällä tasolla ja tunnetuimpia porilais-ottelijoita ovat varmasti Jarno Marila ja Tomi Karttunen. Marila on kuitenkin jo lopettunut aktiivi ottelija uransa mutta valmentaa vielä Porin seurassa. Marila on edustanut uransa loppupuolella HTBC:tä. Marilan saavutuksista mainittakoon 2xSM-kulta, 2xSM-hopea, EM-hopea 2002 (Ranska), Kings Cup mestaruus 2002 (Thaimaa) ja amatöörien MM-kulta 2003. Ammattilaisurallaan Jarno on kärsinyt vain yhden tappion. Myös Karttunen on lopettanut ottelemisen ja hän asustelee nykyään Lahdessa. Tomin saavutuksiin luetaan jr. SM-kulta 2000, 3xSM-hopea, 2xSM-kulta, EM-hopea 2002 (Ranska), Kings Cup mestaruus 2002 (Thaimaa), Pohjoismaiden Mestaruus 2005 sekä amatöörien MM-pronssi vuodelta 2007. Nuorten SM-mitaleita on tuotu Poriin Tatu ja Tomi Karttusen, Atte Salmisen, Jaakko Lamminpään, Jani Majanderin, Janne Herpolan sekä naisjunioreiden puolelta Eeva Kamratin toimesta. Naisottelijoitakin Porin seurassa on ollut kautta aikojen ja SM-kisoissa asti taitojaan on käynyt näyttämässä Leena Furuholm (SM-kulta 2000) ja Sofia Raja (SM-kulta 2014). Sofialla on myös tilillään vuoden 2012 Nuorten Pohjoismaiden Mestaruus.

Tomi-(1)Tomi-(5)

Seuran nykytilanne 
Harjoittelemme osaavien valmentajien johdolla ja harjoittelupaikkanamme toimii Porin Urheilutalon tilat. Tulevaisuudessa tarkoituksena on kuitenkin viedä eteenpäin omaa salihanketta ja näin mahdollistaa paremmat harjoittelutilat ja -ajat harrastajillemme. Alkeiskursseista saamme tasaiseen tahtiin kyselyitä, joten innokkaita uusia harrastajia tuntuu lajin pariin riittävän. Alkeiskursseja järjestämme keväisin ja syksyisin. Myös naisille suunnatut LadyThai-harjoitukset pyörivät aktiivisesti. Kilpailurintamalla tuemme vahvasti uusien ottelijoiden kamppailu-uran aloitusta.
Tavoitteena seuralla on tuottaa laadukasta harrastustoimintaa Porilaisille thainyrkkeilyn ystäville ja varmistaa, että PoTBC:n menestys kilpailurintamalla jatkuu myös tulevaisuudessa.
Treeniterveisin Juha Lindberg / Pori Thaiboxing Club ry