Otteluraportti syksy 2016 / kevät 2017

Pori Thaiboxin Clubilta oli syksyn 2016-kevään 2017 aikana salikilpailuissa yhteensä neljä ottelijaa.  Syksyn kisailuihin lähdettiin verrattain myöhään, kun seuran edustaja Jemina Pitkälä lähti Hyvinkään RNC:n järjestämiin salikisoihin 12.11.2016.
 

Hyvinkään RNC:n salikisat 12.11.2016

Jemina oli palannut lähes kymmen vuoden tauon jälkeen takaisin lajin pariin ja oli treenaillut alkukeväästä asti, kunnes syksyllä teki päätöksen lähteä ottelemaan. Ottelulistan mukaan Jemina sai vastaansa Thai-Kickboxing Club Kouvolan Anna Salmin. Päivää ennen Jeminalta kysyttiin, ottaisiko hän toisen matsin ilman vastustajaa jääneen Turku Muay Thain Sheima Amirkhania vastaan. Päätös oli, että jollei ensimmäisessä matsissa suurempia kolhuja tulisi, Jemina ottelee myös Amirkhania vastaan.

 

-57kg    Jemina Pitkälä PoTBC vs. Anna Salmi KoTKB    3-0

(Lukijoille tiedoksi, että kirjoitan tämän koosteen itse, joten kerron omista matseista hiukan myös omasta näkökulmasta…) Asiaan:

Koko matsi näytti ja tuntui melko helpolta. Henkinen tila oli todella hyvä matsiin lähtiessä ja matsin aikana. Vastustaja laittoi muutaman suoran päin huonosti suojattua päätäni, mutta muuten sain melko hyvin tehtyä kehässä asioita, mitä ajattelinkin, että haluan tehdä.

Toisen erän aikana vastustajalta tuntui loppuvan yritys ja itsellä sitä myöten lisääntyi rohkeus, joten otteleminen tuntui hyvältä, kun sai melko vapaasti suorittaa lyönti-potku-sarjoja. Lähiottelun välttely ja ajoittainen osaamattomuus kuunnella kulmamiehiä harmitti jälkikäteen, mutta ensimmäiseksi matsiksi kymmeneen vuoteen: oikein hyvä suoritus!

 

-57kg    Jemina Pitkälä PoTBC vs. Sheima Amirkhani TMT    2-1

Ensimmäisen ottelun jälkeen purkautunut jännitys veti kyllä hapoille, mutta kulmamiesten Jarno Marilan ja Tero Saarisen välitön tsemppaus, ja toiminta auttoivat pikapalautumiseen ja fiiliksen kohentumiseen.

Ensimmäinen erä meni itseltä hiukan ”haistellessa”, mutta vastustaja ei paljon fiilistely-aikaa antanut. Amirkhani kävi päälle nopealla tempolla. En pystynyt vastaamaan kaikkiin hyökkäyksiin niin, että tilanteet olisivat selkeästi menneet minulle. Vastasin kuitenkin siinä määrin, että ottelu tuomittiin minulle hajaäänin. Hyvää oli myös, että vastustaja pakotti lähiottelemaan, jolloin matsi oli hiukan monipuolisempi kokemus kuin edellinen.

 

 

Crest-PFC:n salikisat 8.4.2017

 Abdullah Mohammadi kävi peruskurssin puolitoista vuotta sitten, jonka jälkeen treenaaminen on maistunut nuorelle miehelle. Innostus ja pelisilmä on näkynyt Abun tekemisessä niin, että Jarnon mielestä hänen oli syytä lähteä kokeilemaan ottelemista.

 

-63.5kg     Rene Hallaste Crest PFC vs. Abdullah Mohammadi PoTBC   |  Junior    0-3

Ottelu oli molemmille ottelijoille ensimmäinen. Koko matsi oli täynnä vauhtia ja kamppailun intoa. Abdullahin terävät ja vahvat hyökkäykset olivat liikaa Hallastelle. Kolmannessa erässä väsymys näkyi hiukan Abun otteissa, mutta hänelle ominainen periksi antamattomuus kantoi ottelun loppuun asti. Matsi oli kerrassaan viihdyttävää katseltavaa, ja molempien ottelijoiden rohkeus ja tahto sekä taito kamppailla välittyi katsojiin.

 

-57kg    Elsa Pippuri LTBC vs. Jemina Pitkälä PoTBC    3-0

Lahti Thaiboxing Clubin ottelija Pippuri on minua hieman kokeneempi ottelija, ja sen huomasi. Pippuri haki pisteet tilanteista itselleen, vei röyhkeästi lähimatsiin ja pääosin määräsi tahdin. Itselle jäi olo, että olin aina myöhässä. Oli niitä hyviäkin hetkiä ja joitain positiivisia asioita pystyn videolta näkemään, mutta päällimmäiseksi tunteeksi jäi harmitus. Kokemuksena ottelu oli tietenkin erittäin arvokas.

 

Salikisat GB Gym, Helsinki 13.5.2017

Mikko Hautaviita oli treenannut thainyrkkeilyä aktiivisesti vajaa pari vuotta ja jonkun aikaa jutellut halusta lähteä ottelemaan. Toukokuussa mies sai aikataulut natsaamaan ja pääsi nousemaan kehään. Mikolla on aikaisempaa kamppailulajikokemusta ja harrastaa tällä hetkellä lisäksi myös vapaaottelua, mutta nyt oltiin ottelemassa ensimmäistä kertaa thainyrkkeilyn puolella.

 

-67kg    Tuisku Uvanto Crest PFC vs Mikko Hautaviita PoTBC    2-1

Ensimmäisen ja toisen erän tilanteet näyttivät päättyvän Mikon puolelle. Molemmat ottelijat olivat aloitteissaan hieman varovaisia, mutta harkittujen sarjojen jälkeen Mikko useimmiten nappasi pisteet itselleen. Mikko vastasi ottelun ehdottomasti näyttävimmästä kohdasta, kun hän pääsi vastaamaan Uvannon potkuun hyvin ajoitetulla suoralla. Lyönnin voimasta Uvanto joutui keräilemään itsensä matolta.

Kolmannessa erässä Uvanto oli pirteämpi ja ehkä koko ottelun ajan hiukan aktiivisempi, joten tuomarit tuomitsivat tällä kertaa ottelun Crestin ottelijalle.

 

-57kg    Amanda Tuomola TMT vs. Jemina Pitkälä PoTBC    1-2

Tuomolalla oli taustalla vasta yksi ottelu, mutta sen katsottuani osasin varautua kiukkuiseen “taistelijaneitokaiseen”. Alusta asti tahti oli ottelussa kova. Potkuja vaihdettiin tiuhaan tahtiin. Päästiin vääntämään lähiotteluakin enemmän kuin aiemmissa matseissa. Kaksi ensimmäistä erää sain ehkä enemmän torjuttua potkusadetta, kuin vastustajani, mutta kolmanteen erään lähdinkin sitten jo puoli kuolleena. Kolmannesta erästä en oikeastaan muista paljoakaan. Sen verran kyllä, että kongin soidessa pääni oli jossain Tuomolan käsivarsien rutistuksessa. Ottelu loppui siis minun kannalta aivan viimeisenä hyvänä hetkenä. Ilmeisesti ensimmäistä kertaa suorittamani painon veto ennen matsia vei mehuni tyystin. Voitto tuli hajaäänin.

 

Salikilpailut Lahti Thaiboxing Club 3.6.2017

 Joakim Hagner tuli seuramme peruskurssille keväällä 2014. Aikaisempaa kamppailulajikokemusta löytyi jo hokutoryu jujutsun ja potkunyrkkeilyn puolelta. Sen verran aktiivisesti mies olikin treenannut jo jonkun aikaa, että olihan tuo aika viimein lähteä kokeilemaan miltä se otteleminen maistuu.

 

Ottelu alkoi hiukan Snirvin tahdissa. Toiseen erään Joakim kuitenkin terästäytyi ja vastustajan hyökkäykset pysähtyivät milloin kyynerpäähän, milloin pysäytyspotkuun ja milloin hyvin ajoitettuun kylkipotkuun. Lähiottelussa Joakim haki pisteitä polvipotkujen lisäksi terävillä kyynerpääiskuilla vastustajan käsien yli. Kolmannessa erässä Joakim jaksoi laittaa vielä isompaa vaihdetta päälle ja vastustaja oli ajoittain melko hukassa, kun hyviä lyöntejä ja potkuja sateli tiuhaan. Ryöpytyksen loputtua alkoi väsymys näkyä molemmissa ottelijoissa, joten kongi soi molemmille juuri oikeaan aikaan. Ottelu päättyi Joakimille 0-3 ja hyvät fiilikset tulevan syksyn salikisoihin.

ottelurap

Kesän aikana jauhetaan treeneissä perusjuttuja, kohotetaan kuntoa ja keskitytään ottelijoiden kanssa yksilöllisesti ”hiottaviin” tekniikoihin. Voin varmaankin jokaisen ottelijan ja seuran treeneissä käyvän puolesta sanoa, että kesällä treenaa mielellään ja syksyä odottaa jo luottavaisin mielin, kun valmennuksesta ja suunnittelusta vastaa niin huippu porukka kuin seurallamme on. Kiitos Jarno Marila, Mikko Kyytinen, Tero Saarinen, Tomy Helenius, Juha Lindberg ja Reija Halmela!

 

Jemina Pitkälä

 

Jun 23, 2017 | Posted by in AJANKOHTAISTA | Comments Off on Otteluraportti syksy 2016 / kevät 2017